Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Soorten dakisolatie

Dakdekker Brummer biedt u keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Hierbij zijn de isolatiewaarde, het type dak en de isolatiewaarde belangrijke factoren.

Neem contact met ons op.

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met Dakdekker Brummer.


Welke soorten dakisolatie zijn er?

Enkele veelgebruikte materialen voor het isoleren van daken zijn:
1. SuperFOIL: SuperFOIL is uitermate geschikt om uw daken duurzaam te isoleren. SuperFOIL kent eindeloos veel toepassingen, bijvoorbeeld voor het optimaal isoleren van renovatie of nieuwbouw.
2. Unidek dakplaten: Unidek dakplaten zijn toepasbaar bij renovatieprojecten met pannen daken, of met andere schubvormige bedekking afgewerkte hellende daken. Zowel van woningen als utiliteitsgebouwen.
3. PIR hardschuim-isolatie: PIR hardschuim-isolatie is stevig kunststof dat vooral voor warmte-isolatie gebruikt wordt. Het materiaal voelt zeer stevig aan en is heel licht van gewicht..

SF40BB Superfoil

SF40BB SuperFOIL, de dikste ademende damp-open isolatiefolie is sinds kort op de markt. Na uitvoerige testen is er deze dampdoorlatende folie, die ideaal is om aanvullend op de oudere bestaande isolatie toe te passen. U voldoet daarmee met gemak aan de eisen voor subsidie of aan de bouwvoorschriften. Met SF40BB SuperFOIL is een toevoeging mogelijk aan de Rc tot ruim 3,9 in muren en schuine daken. De folie heeft een CE-keurmerk, een gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring van het kennisinstituut voor de installatiesector ISSO en is opgenomen in de databank van de overheid.

SF40BB SuperFOIL is opgebouwd uit 19 lagen hoogwaardig isolatiemateriaal. Het is gelijk aan een dubbele laag van veel andere merken. De folie is slechts 75 mm dik en gemakkelijk te hanteren, installeren, knippen en plakken. Volkomen veilig te verwerken, zonder irritatie van huid- en luchtwegen. Inmiddels is SF40BB bij renovatie de meestgebruikte superFOIL thermische isolatie voor daken en muren, in combinatie met bestaande isolatie. Ook bij nieuwbouw wordt SF40BB succesvol toegepast als aanvulling op dakpanelen of platen. Door prefab panelen af te werken met SF40BB als isolerende onderdakfolie kan eenvoudig aan de nieuwbouweisen worden voldaan.

  SF19+ Isolatiefoil

   

  SF19+ SuperFOIL isolatiefolie is de verbeterde versie van het origineel, SF19. Het wordt veelvuldig toegepast als aanvulling op andere isolatie om zo aan de bouwvoorschriften te voldoen. Met deze dampdichte isolatiefolie wordt 2,49 tot 2,97 extra warmte-isolatie bereikt in daken, muren en vloeren. De folie heeft een CE-keurmerk, een gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring van het kennisinstituut voor de installatiesector ISSO en is opgenomen in de databank van de overheid.

  Deze isolatiefolie bestaat uit 11 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal. SF19+ is slechts 45 mm dik en makkelijk en veilig te verwerken. Deze zogenoemde multifolie is net als de standaard SF19 vergelijkbaar met folies als Airflex ACTIS, XL-mat en YBS SuperQuilt. In prestatie en prijs is deze multifolie echter superieur. SF19+ is uitermate geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Het  is onder andere bij de renovatie van rieten daken een populair product, vanwege de perfecte dampdichtheid. Ook bij beschadiging van één van de bovenste lagen blijft de dampdichtheid bestaan door de intacte diepere lagen. Beschadiging van bijvoorbeeld bubbelfoil producten leidt vaak tot verlies van dampdichtheid en tot grote vochtproblemen.

  SF19BB Superfoil

  SF19BB SuperFOIL is een ademende hoogwaardige meerlaagse damp-open isolatiefolie. Het is de beste dampdoorlatende en waterdichte multifolie die er is. Door toepassing van SF19BB kan een extra warmte-isolatie worden bereikt van 2,22 tot 2,53 in daken en muren. De folie heeft een CE-keurmerk, een gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring van het kennisinstituut voor de installatiesector ISSO en is opgenomen in de databank van de overheid.

  SF19BB is opgebouwd uit 9 lagen isolatiefolie en slechts 40 mm dik. De superfolie is eenvoudig te verwerken en volkomen veilig. Vergelijkbaar met producten als ACTIS, XL-mat, maar de SF19BB is in prijs en prestatie superieur, net als bijvoorbeeld ACTIS Hybrid. Perfect geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Wordt ook vaak als aanvulling gebruikt bij bestaande isolatie of als er vocht uit een constructie moet worden afgevoerd. Het is isolatie, waterdichte laag en ademend membraam onderdakfolie in één enkel product.  

  SF40 SuperFoil

  SF40 SuperFOIL is een hoogwaardige meerlaagse reflecterende isolatiefolie, een zogenoemde multifolie. SF40 isolatiefolie is dé multifolie op de markt in Europa. Met SF40 voegt u 3,58 tot 4,04 extra warmte-isolatie toe aan daken, muren en vloeren. De folie heeft een CE-keurmerk, een gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring van het kennisinstituut voor de installatiesector ISSO en is opgenomen in de databank van de overheid. Ook is SF40 goedgekeurd en DIBT toegelaten tot de Duitse markt volgens de Duitse normering.

  SF40 SuperFOIL is opgebouwd uit 36 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal. Het is gelijk aan een dubbele laag van veel andere merken. De superfolie is slechts 65 mm dik en makkelijk en veilig verwerkbaar. Hoewel geen ander merk een vergelijkbare folie heeft, is de werking te vergelijken met een dubbele laag van producten als ACTIS, XL-mat en YBS SuperQuilt. Het is echter veel economischer en de prestaties zijn beter. De isolatiefolie is bijzonder geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Met SF40 voldoet u al met een geringe dikte aan de eisen van het nieuwe bouwbesluit.

  SF60 SuperFoil

  SF60 SuperFOIL is een hoogwaardige meerlaagse reflecterende isolatiefolie en de dikste multifolie op de markt in Europa. Met deze folie wordt een extra warmte-isolatie van 4,42 tot 4,88 behaald bij daken, muren en vloeren. De folie heeft een CE-keurmerk, een gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring van het kennisinstituut voor de installatiesector ISSO en is opgenomen in de databank van de overheid. Ook is SF60 goedgekeurd en DIBT toegelaten tot de Duitse markt volgens de Duitse normering.

  SF60 SuperFOIL bestaat uit maar liefst 55 lagen hoogwaardig isolatiemateriaal! Geen ander merk heeft een vergelijkbare folie. De werking komt overeen met twee of drie lagen van producten als ACTIS, XL-mat en YBS SuperQuilt, maar dan veel economischer en met een hogere prestatie. SF60 is perfect voor nieuwbouw, herbouw en renovatie. U voldoet zo met een geringe dikte ruim aan de eisen van het nieuwe bouwbesluit. SF60 is slechts 100 mm dik en gemakkelijk en veilig te verwerken. Deze superfolie wordt het meeste toegepast in houtskeletbouw en wanden.

  Tevredenheidsgarantie

  Voor ons staat uw tevredenheid voorop. Daarom voeren wij uw project uit met de best mogelijke service. En gebruiken wij altijd de beste materialen. Mede hierdoor kunnen wij 10 jaar tevredenheidsgarantie geven!

  Benieuwd waar wij onze materialen vandaan halen?

  Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

  Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

  Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

  Terugbelverzoek

  Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met Dakdekker Brummer.


  Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

  WhatsApp openen
  Hulp nodig?
  Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?