Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Leien daken

Leien daken worden al heel lang gebruikt. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werd er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder. Ook zijn er verschillende vormen leisteen. Vierkante leien passen beter bij een moderne woning, rechthoekige leien met afgeronde hoeken staan beter bij een oudere woning.

Neem contact met ons op.

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met Dakdekker Brummer.


Waarom een leien dak?

 • Geschikt voor zowel nieuwbouw- als monumentale, oude panden
 • Ook toepasbaar als gevelbekleding, waardoor er continuïteit ontstaat tussen gevel en dak
 • Strakke, egale en authentieke uitstraling
 • Lange levensduur, dus erg duurzaam
 • Beter bestand tegen storm dan dakpannen
 • Door het lichte gewicht ook geschikt voor lichte dakconstructies
 • Veel vormen en kleuren beschikbaar

Wilt u een leien dak plaatsen? Dakdekker Brummer beheerst het ambacht dat bij een leien dak hoort. Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring met leisteen. Neem contact met ons en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Kom in contact

Bij Dakdekker Brummer bent u dus aan het juiste adres voor al uw dakwerkzaamheden. Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of via het formulier aan de rechterkant.

Natuurleien versus kunstleien

Er zijn twee soorten leien op de markt: natuurleien en kunstleien. Beide zijn mooi en hebben een bijzondere uitstraling. We hebben de eigenschappen op een rijtje gezet.

De eigenschappen van natuurleien:

 • Bestaan volledig uit natuursteen
 • Lange levensduur: 80-100 jaar
 • Natuurlijke uitstraling
 • Stormvast
 • Weinig tot geen onderhoud
 • Goed bestand tegen temperatuurverschillen

De eigenschappen van kunstleien:

 • Gemaakt van vezelcement (cement en kunststofvezels)
 • Minder lange levensduur dan natuurleien: 25-35 jaar
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Groter aanbod in formaten en kleuren dan bij natuurleien
 • Kan op verschillende manieren worden geplaatst
 • Bestand tegen temperatuurverschillen

Hoeveel kost een leien dak?

De kosten van een leien dak hangen af van het type lei dat u wilt, het type dak en de eventuele extra werkzaamheden. Natuurleien zijn duurder dan kunstleien, maar gaan ook veel langer mee. Hierdoor bespaart u uiteindelijk geld.

Onderhoud van een leien dak

Beide typen leien krijgen op den duur te maken met mos en vervuiling. Wanneer grote delen van het dak onder het mos zitten, is dit niet alleen minder mooi. Het dak raakt ook beschadigd, waardoor de conditie verslechtert.

Ik wil een prachtig leien dak

Wilt u uw leien dak onderhouden, zodat het weer in topconditie is en er prachtig uitziet? Of wilt u een nieuw leien dak laten plaatsen? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.

 

Uw leien dak in topconditie houden

Om uw leien dak in topconditie te houden is het belangrijk om het regelmatig te ontmossen en te reinigen. Dakdekker Brummer is een ervaren dakdekker die het ambachtelijke karakter van de leien door en door kent. Met meer dan 35 jaar ervaring is de klus zo geklaard!

Type dakbedekking

Verstand van alle daken

Wij hebben veel ervaring met het werken met allerlei soorten dakbedekkingen. Daarom kunnen we u altijd het juiste advies geven over de meest geschikte dakbedekking voor uw pand. Hierbij houden wij rekening met uw budget, woonsituatie of locatie en wensen.

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest toegepaste vorm van dakbedekking. De uitstraling van uw woning of (bedrijfs)pand wordt o.a. bepaald door de staat van het dak. Een mooie pan die op de juiste manier is gelegd, draagt hier dan ook aan bij.

Shingles

Shingles daken zijn een sterk opkomende trend in Nederland. Deze variant van dakbedekken is afkomstig uit de Verenigde Staten. Daar wordt deze dakbedekking veel gebruikt. Shingles worden gemaakt van lange stroken bitumen.

Leien dak

Leien dakbedekking wordt al heel lang toegepast. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werden er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder.

Exclusief dak

Bent u op zoek naar een unieke uitstraling, een dak dat je niet veel bij andere panden ziet? Kies dan voor een exclusief dak. Ook als u een speciale vorm dak of gevel heeft, valt dit hieronder. Wij informeert je graag over de mogelijkheden

Bitumen

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van een garage, aanbouw of serre. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tevredenheidsgarantie

Voor ons staat uw tevredenheid voorop. Daarom voeren wij uw project uit met de best mogelijke service. En gebruiken wij altijd de beste materialen. Mede hierdoor kunnen wij 10 jaar tevredenheidsgarantie geven!

Benieuwd waar wij onze materialen vandaan halen?

Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

Terugbelverzoek

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met Dakdekker Brummer.


Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

WhatsApp openen
Hulp nodig?
Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?