Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Bitumen dakbedekking

Een andere naam voor bitumen dakbedekking is dakleer. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van en garage, aanbouw of serre. Dit komt omdat het materiaal lichtgewicht en waterdicht is. Dakdekker Brummer heeft meer dan 35 jaar ervaring met Bitumen dakbedekkingen. Wij adviseren en helpen u graag verder.

Neem contact met ons op.

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met Dakdekker Brummer.


Wat is bitumen?

Bitumen wordt gemaakt van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. Tegenwoordig worden er ook kunststofvezels aan toegevoegd, zodat het materiaal elastischer is.

Voordelen bitumen dakbedekking:

 • Duurzaam: bestaat uit gerecycled materiaal
 • Sterk
 • Waterdicht
 • Hecht goed dankzij grote kleefkracht
 • Ideaal voor platte daken maar kan ook gebruikt worden op een licht hellend dak
 • Makkelijk te plaatsen en te verwerken
 • Betaalbaar: goedkoper dan bijvoorbeeld EPDM dakbedekking

Nadelen bitumen dakbedekking:

 • Moet geplaatst worden door een professional om kwaliteit te kunnen garanderen
 • Levensduur van 25 – 30 jaar
 • Oude bitumen niet elastisch (nieuwe bitumen een stuk beter!)
 • Heeft regelmatig inspectie en onderhoud nodig

Kom in contact

Bij Dakdekker Brummer bent u dus aan het juiste adres voor al uw dakwerkzaamheden. Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of via het formulier aan de rechterkant.

Nieuwe typen bitumen

De nadelen van bitumen zijn deels opgelost door de ontwikkeling van nieuwe varianten van bitumen dakbedekking: SBS en APP. Deze worden ook wel gemodificeerde bitumen genoemd. Bij SBS is rubber toegevoegd om het materiaal elasticiteit en grotere hechtkracht te geven en geschikt te maken voor allerlei ondergronden. APP is een type bitumen dat beter bestand is tegen uv-straling en extreme temperaturen. APP is minder elastisch dan SBS, dus niet geschikt voor daken die uitzetten of krimpen. Dakdekker Brummer maakt uitsluitend gebruik van deze nieuwe typen bitumen, bij ons staat kwaliteit altijd voorop. Twijfelt u welk type het meest geschikt is voor uw dak? Vraag vrijblijvend een gratis dakinspectie aan. Of neem direct telefonisch contact op, wij zijn benieuwd naar uw vraag.

Wat kost bitumen dakbedekking?

De exacte prijs van bitumen dakbedekking hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van het type dak, de oppervlakte van het dak, de staat van het dak en de moeilijkheidsgraad.

Als het plaatsen van bitumen dakbedekking gecombineerd wordt met isolatie kan een voordeligere pakketprijs worden afgegeven. Bent u benieuwd naar de kosten voor bitumen dakbedekking voor uw dak? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Bij ons krijgt u altijd een eerlijk advies en een eerlijke prijs!

Type dakbedekking

Verstand van alle daken

Wij hebben veel ervaring met het werken met allerlei soorten dakbedekkingen. Daarom kunnen we u altijd het juiste advies geven over de meest geschikte dakbedekking voor uw pand. Hierbij houden wij rekening met uw budget, woonsituatie of locatie en wensen.

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest toegepaste vorm van dakbedekking. De uitstraling van uw woning of (bedrijfs)pand wordt o.a. bepaald door de staat van het dak. Een mooie pan die op de juiste manier is gelegd, draagt hier dan ook aan bij.

Shingles

Shingles daken zijn een sterk opkomende trend in Nederland. Deze variant van dakbedekken is afkomstig uit de Verenigde Staten. Daar wordt deze dakbedekking veel gebruikt. Shingles worden gemaakt van lange stroken bitumen.

Leien dak

Leien dakbedekking wordt al heel lang toegepast. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werden er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder.

Exclusief dak

Bent u op zoek naar een unieke uitstraling, een dak dat je niet veel bij andere panden ziet? Kies dan voor een exclusief dak. Ook als u een speciale vorm dak of gevel heeft, valt dit hieronder. Wij informeert je graag over de mogelijkheden

Bitumen

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van een garage, aanbouw of serre. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tevredenheidsgarantie

Voor ons staat uw tevredenheid voorop. Daarom voeren wij uw project uit met de best mogelijke service. En gebruiken wij altijd de beste materialen. Mede hierdoor kunnen wij 10 jaar tevredenheidsgarantie geven!

Benieuwd waar wij onze materialen vandaan halen?

Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

Terugbelverzoek

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met Dakdekker Brummer.


Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

WhatsApp openen
Hulp nodig?
Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?