Dakrenovatie, Dakbedekking,
Dakisolatie en Zink- & Loodwerk

Dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor verschillende soorten daken. Welke dakbedekking het beste geschikt is voor uw dak hangt af van het type dak dat u heeft. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een plat dak en een hellend dak.

Dakbedekkingen

Een plat dak gaat over het algemeen minder lang mee. Dit komt omdat de weersomstandigheden meer invloed hebben op een plat dak dan op een hellend dak. Op een plat dak blijft alles liggen: neerslag, bladeren enzovoort. Bij een hellend dak is dat niet het geval.

Niet elk type dakbedekking is geschikt voor elk dak. Dakdekker Brummer adviseert u graag welke dakbedekking het beste bij úw dak past. U kunt hiervoor een vrijblijvende dakinspectie aanvragen

Kom in contact

Bij Dakdekker Brummer bent u dus aan het juiste adres voor al uw dakwerkzaamheden. Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of via het formulier aan de rechterkant.

Hoe worden de kosten bepaald?

Kosten dakbedekking

De kosten voor dakbedekking kunnen enorm verschillen. Hoe hoog de kosten ook zijn, het is altijd een goede investering. Het dak beschermt tenslotte uzelf en uw spullen. Daarnaast kan een goede dakbedekking zorgen voor extra isolatie wat zich terugbetaalt in lagere energiekosten. Om de daadwerkelijke kosten voor dakbedekking te kunnen berekenen, is het nodig dat wij eerst uw dak inspecteren. Een dakinspectie is altijd vrijblijvend. Wij voorzien u van advies en sturen een offerte, maar u bent nergens toe verplicht.

het kiezen van dakbedekking

Om de juiste dakbedekking te kiezen, is het belangrijk om het volgende in acht te nemen:

 

 • Het type woning en dak: plat of hellend dak? De bedekking moet hierbij passen en hierop geplaatst kunnen worden.
 • De gewenste uitstraling van het pand. Wilt u bijvoorbeeld een bijzondere en authentieke uitstraling? Dan is een leien dakbedekking erg geschikt, maar een betonnen dakpan minder.
 • Het onderhoud dat u kunt (laten) doen. Sommige dakbedekkingen hebben meer onderhoud nodig dan andere. Bitumen vereist bijvoorbeeld intensiever onderhoud dan het elastomeer EPDM.
 • Het budget. Bepaalde dakbedekkingen zijn duurder dan andere. Een leien dak is prijziger dan een pannendak en EPDM is prijziger dan bitumen.

   Type dakbedekking

   Verstand van alle daken

   Wij hebben veel ervaring met het werken met allerlei soorten dakbedekkingen. Daarom kunnen we u altijd het juiste advies geven over de meest geschikte dakbedekking voor uw pand. Hierbij houden wij rekening met uw budget, woonsituatie of locatie en wensen.

   Dakpannen

   Dakpannen zijn de meest toegepaste vorm van dakbedekking. De uitstraling van uw woning of (bedrijfs)pand wordt o.a. bepaald door de staat van het dak. Een mooie pan die op de juiste manier is gelegd, draagt hier dan ook aan bij.

   Shingles

   Shingles daken zijn een sterk opkomende trend in Nederland. Deze variant van dakbedekken is afkomstig uit de Verenigde Staten. Daar wordt deze dakbedekking veel gebruikt. Shingles worden gemaakt van lange stroken bitumen.

   Leien dak

   Leien dakbedekking wordt al heel lang toegepast. Daardoor is het aanleggen en onderhouden van leien daken een echt ambacht. Vroeger werden er vooral natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn kunstleien populairder.

   Exclusief dak

   Bent u op zoek naar een unieke uitstraling, een dak dat je niet veel bij andere panden ziet? Kies dan voor een exclusief dak. Ook als u een speciale vorm dak of gevel heeft, valt dit hieronder. Wij informeert je graag over de mogelijkheden

   Bitumen

   Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen is populair als dakbedekking voor platte daken, bijvoorbeeld voor het dak van een garage, aanbouw of serre. Neem contact met ons op voor meer informatie.

   Makkelijke aanvraag, sterke aanpak

   Vraag jouw vrijblijvende dakinspectie vandaag aan

   Werkzaam in een straal van circa 60 min. Rondom Rotterdam. Vul het formulier in en we nemen direct contact met je op! Je kan ook op elk moment van de dag bellen naar 085 3001 777  of je kunt ons bereiken via mail op offerte@dakdekkerbrummer.nl.

   Terugbelverzoek

   Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met Dakdekker Brummer.


   Door onze 35 jaar ervaring geven wij 10 jaar garantie op onze daken.

   WhatsApp openen
   Hulp nodig?
   Hallo! Heeft u een probleem aan uw dak?